این پست رو به ویتامین ها اختصاص دادم.موادی
که همیشه فکر میکنیم تو بدنمون کمه و همیشه سعی میکنیم اونها رو بصورت غیر
طبیعی (مکملهای ویتامینه) تأمین کنیم در صورتی که با مصرف مقدار کمی از
سبزیجات ومیوه جات میشه نیاز روزانه بدن رو تأمین کرد واحتیاجی به مصرف قرص
های ویتامینه نداشت...
عرض معذرت بدلیل تأخیر در ثبت پستهای جدید. سعی میکنم هر هفته آپ کنم ولی بدلیل مشغله کاری یکم تأخیر ایجاد میشه...
نقش ویتامینها در سلامت عمومی بدن
ويتامين عنصر ضروري براي فعاليت مناسب بدن و
عامل حياتيست که اغلب در مواد گياهي و حيواني يافت مي شود. هر کدام از
ویتامینها یک نقش خاص در بدن ما دارند.
ويتامين ها كه به عنوان كاتاليزورها و
كوآنزيم ها در بدن عمل مي كنند از سلول ها محافظت كرده و نقش هاي مهمي را
در فعاليت هاي سوخت و سازي بدن ايفا مي كنند.
انواع ویتامین ها:
انواع ویتامین ها:
ویتامینها دو نوع اند: محلول در چربی و محلول در آب
ویتامین های محلول در چربی:
این ویتامین ها در بافت های چربی ذخیره می شوند تا به وقت نیاز به مصرف
برسند. . ویتامینهای A، D، E و K همه ویتامینهای محلول در چربی هستند.
ویتامینهای محلول در چربی علاقه زیادی به ذخیره در بدن دارند.بعضی به مدت چند روز و بعضی دیگر می توانند به مدت ۶ ماه در بدن ذخیره شوند و به همین دلیل است که در پاسخ به دوستان می گویم که در مصرف ویتامین های محلول در چربی زیاده روی نکنند. ویتامین های محلول در آب: از همین لحاظ با ویتامین های محلول در چربی تفاوت دارند بدینصورت که پس از جذب مواد غذایی وارد خون می شوند ودر آنجا مقدار مورد نیاز آن استفاده، و مقدار اضافی آن دفع می شوند.
به همین دلیل این نوع ویتامینها باید مدام جایگزین شوند. ویتامین C و گروه بزرگ ویتامینهای B شامل B1(تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، نیاسین، B6 (پیریدوکسین)، اسید فولیک، B12 (کوبالامین)، بیوتین و اسید پانتوتنیک ازجمله این ویتامینها هستند.
ویتامینهای محلول در چربی علاقه زیادی به ذخیره در بدن دارند.بعضی به مدت چند روز و بعضی دیگر می توانند به مدت ۶ ماه در بدن ذخیره شوند و به همین دلیل است که در پاسخ به دوستان می گویم که در مصرف ویتامین های محلول در چربی زیاده روی نکنند. ویتامین های محلول در آب: از همین لحاظ با ویتامین های محلول در چربی تفاوت دارند بدینصورت که پس از جذب مواد غذایی وارد خون می شوند ودر آنجا مقدار مورد نیاز آن استفاده، و مقدار اضافی آن دفع می شوند.
به همین دلیل این نوع ویتامینها باید مدام جایگزین شوند. ویتامین C و گروه بزرگ ویتامینهای B شامل B1(تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، نیاسین، B6 (پیریدوکسین)، اسید فولیک، B12 (کوبالامین)، بیوتین و اسید پانتوتنیک ازجمله این ویتامینها هستند.
بدن شما ماشین خیلی قوی است که میتواند خودش
کارهای زیادی را انجام دهد اما یک کاری که نمیتواند انجام دهد ساخن این
ویتامین ها است. بدن شما میتواند ویتامین موردنیاز خود را از موادغذایی
به دست آورد زیرا غذاهای مختلف ویتامینهای مختلفی در خود دارند. نکته مهم
این است که از موادغذایی مختلف استفاده کنید تا همه این ویتامینها را برای
بدنتان تامین کنید.
این ویتامین نقش خیلی مهمی در بینایی شما
دارد. ویتامین A به شما کمک میکند همه چیز را رنگی ببینید. در کنار اینها،
کمکتان میکند خوب رشد کنید و پوست خوبی هم داشته باشید.
هم چنين به بهبود عفونت ها كمك مي كند و با
تقويت سيستم ايمني بدن و تقويت توليد RNA اين تأثير را اعمال مي كند.
ويتامينA در روغن كبد ماهي، تخم مرغ، ميوه ها و سبزيجات به رنگ زرد، هويج،
سيب زميني شيرين، گرمك، هلو و فلفل زرد و انبه به وفور يافت مي شود.
منابع:
• شیر غنی شده با ویتامین A
• جگر
• مرکبات و سبزیجات (مثل طالبی، هویج، سیبزمینی شیرین)
• سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند (مثل کلمپیچ و اسفناچ)
منابع:
• شیر غنی شده با ویتامین A
• جگر
• مرکبات و سبزیجات (مثل طالبی، هویج، سیبزمینی شیرین)
• سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند (مثل کلمپیچ و اسفناچ)
چند نوع ویتامین B وجود دارد: B1، B2، B6، B12، نیاسین، اسیدفولیک، بیوتین و اسید پانتوتنیک.
ویتامینهای B در فعالیت متابولیکی خیلی نقش دارند.
ویتامینهای B در فعالیت متابولیکی خیلی نقش دارند.
یعنی آنها به تولید و آزاد کردن انرژی کمک
میکنند. این گروه ویتامینها در ساختن گلوبولهای قرمز خون که اکسیژن را
در طول بدن حمل میکند هم مهم هستند. هر قسمت از بدن شما برای اینکه درست
کار کند به اکسیژن نیاز دارد به همین دلیل این ویتامینها نقش خیلی مهمی
دارند.
ويتامينB1: به تبديل گلوكز به انرژي كمك مي كند و در برنج قهوه اي، پوست گندم و خشكبار يافت مي شود.
ويتامينB2: به تبديل چربي ها، پروتئين ها و قند به انرژي كمك مي كند و در تشكيل گلبول هاي قرمز خون مؤثر است. منبع غني اين ويتامين فرآورده هاي شيري، عصاره مخمر، گوشت ارگانيك تخم مرغ و قارچ است.
ويتامينB3: اين ويتامين به تنفس سلول هاي بدن كمك كرده و موجب سلامت پوست و حفظ تعادل قند خون است. منابع اصلي اين ويتامين غلات سبوس دار، بنشن ها، ماهي، مرغ، بوقلمون و قارچ هستند.
ويتامينB5: به توليد هورمون ضداسترس كمك مي كند و در تقويت سلامت پوست و مو و اعصاب مؤثر است. اين ويتامين در تخم مرغ، مرغ، ماهي و سبزيجاتي مثل قارچ، آووكادو، عدس و دانه آفتاب گردان به وفور يافت مي شود.
ويتامينB2: به تبديل چربي ها، پروتئين ها و قند به انرژي كمك مي كند و در تشكيل گلبول هاي قرمز خون مؤثر است. منبع غني اين ويتامين فرآورده هاي شيري، عصاره مخمر، گوشت ارگانيك تخم مرغ و قارچ است.
ويتامينB3: اين ويتامين به تنفس سلول هاي بدن كمك كرده و موجب سلامت پوست و حفظ تعادل قند خون است. منابع اصلي اين ويتامين غلات سبوس دار، بنشن ها، ماهي، مرغ، بوقلمون و قارچ هستند.
ويتامينB5: به توليد هورمون ضداسترس كمك مي كند و در تقويت سلامت پوست و مو و اعصاب مؤثر است. اين ويتامين در تخم مرغ، مرغ، ماهي و سبزيجاتي مثل قارچ، آووكادو، عدس و دانه آفتاب گردان به وفور يافت مي شود.
ويتامين B6: به
عنوان ويتامين ضدافسردگي شناخته شده است كه به خون سازي نيز كمك مي كند و
براي سوخت و ساز پروتئين و عملكرد سيستم عصبي حياتي است. منابع اصلي آن
شامل گوشت، ماهي آزاد، موز، كلم بروكلي، كلم و تمام سبزيجات با برگ سبز رنگ
هستند.
ويتامينB9: يا فوليك اسيد براي زنان باردار بسيار ضروري است و به ساخته شدن DNA و پروتئين كمك مي كند. منابع اين ويتامين جگر مرغ، اسفناج، لوبيا قرمز، چغندر، نخود فرنگي، آووكادو و آب كوجه فرنگي هستند.
ويتامين B12: به سلامت سيستم اعصاب و رشد سالم و توليد گلبول هاي قرمز خون كمك مي كند. ويتامينB12 در روده ساخته مي شود. اين ويتامين تنها در منابع گوشتي يافت مي شود و كساني كه فقط از سبزيجات استفاده مي كنند اغلب با كمبود اين ويتامين مواجه مي شوند.
منابع:
ويتامينB9: يا فوليك اسيد براي زنان باردار بسيار ضروري است و به ساخته شدن DNA و پروتئين كمك مي كند. منابع اين ويتامين جگر مرغ، اسفناج، لوبيا قرمز، چغندر، نخود فرنگي، آووكادو و آب كوجه فرنگي هستند.
ويتامين B12: به سلامت سيستم اعصاب و رشد سالم و توليد گلبول هاي قرمز خون كمك مي كند. ويتامينB12 در روده ساخته مي شود. اين ويتامين تنها در منابع گوشتي يافت مي شود و كساني كه فقط از سبزيجات استفاده مي كنند اغلب با كمبود اين ويتامين مواجه مي شوند.
منابع:

• غلات کامل مثل گندم و جو
• ماهی و غذاهای دریایی
• مرغ و گوشت
• تخممرغ
• لبنیات مثل شیر و ماست
• سبزیجات برگدار
• حبوبات
• ماهی و غذاهای دریایی
• مرغ و گوشت
• تخممرغ
• لبنیات مثل شیر و ماست
• سبزیجات برگدار
• حبوبات
این ویتامین برای محافظت از بافتهای بدن مثل
لثهها و عضلات مهم هستند. ویتامین C به بهبود زخم های سطحی کمک میکند.
این ویتامین به بدنتان کمک میکند دربرابر عفونتها مقاومت کند. یعنی
بااینکه همیشه نمیتوانید جلوی مریض شدنتان را بگیرید اما ویتامین C مریض
شدنتان را کمی سختتر میکند.
منابع:
• مرکبات مثل پرتقال
• طالبی
• توتفرنگی
• گوجهفرنگی
• کلم بروکلی
• کلم
• کیوی
• فلفل قرمز شیرین
منابع:
• مرکبات مثل پرتقال
• طالبی
• توتفرنگی
• گوجهفرنگی
• کلم بروکلی
• کلم
• کیوی
• فلفل قرمز شیرین
برای داشتن استخوانهایی محکم و قوی به ویتامین D نیاز دارید، همینطور برای داشتن دندانهایی سالم و قوی.
همینطور در جذب کلسیم نیز نقش اساسی دارد.
ويتامين D3:
براي سوخت و ساز و شكل گيري استخوان ها و دندان ها ضروري است و جذب كلسيم
را ارتقا مي دهد. اين ويتامين براثر تابش نور آفتاب به پوست در بدن توليد
مي شود. در موارد كمبود نور آفتاب مصرف ماهي، ساردين، تن، تخم مرغ و يا
مكمل هاي اين ويتامين توصيه مي شود.
منابع:
• شیر غنی شده با ویتامین D
• ماهی
• زرده تخممرغ
• جگر
• سیریال و کورنفلکس غنیشده
منابع:
• شیر غنی شده با ویتامین D
• ماهی
• زرده تخممرغ
• جگر
• سیریال و کورنفلکس غنیشده
ویتامین E از بافتهای بدنتان مثل بافتهایی
که در چشم، پوست و کبدتان هستند محافظت میکند. ویتامین E از ریههایتان
مراقبت میکند تا با هوای آلوده آسیب نبیند. و برای ساختن گلوبولهای قرمز
خون هم مهم است.
مصرف دوز مناسب اين ويتامين از سمي شدن كبد
جلوگيري مي كند و يك آنتي اكسيدان مهم براي حفاظت از سلول ها است. سويا،
بروكلي، سبزيجات سبز رنگ، دانه آفتاب گردان، خشكبار و بنشن از غني ترين
منابع اين ويتامين هستند.
منابع:
• غلات کامل مثل گندم و جو
• سبوس گندم
• سبزیجات برگدار
• ساردین
• زرده تخممرغ
• آجیل و دانهها
منابع:
• غلات کامل مثل گندم و جو
• سبوس گندم
• سبزیجات برگدار
• ساردین
• زرده تخممرغ
• آجیل و دانهها
اگر نخواهیم بگوییم که ویتامین K باعث لختگی خون می شود که کار بسار مهمی می باشد می توان اثر آن را بر استخوان بندی ذکر کرد.
ضمن اینه بدون ویتامین K نمیتوان انتظار کار منظم را از کبد داشت.
منابع:
• سبزیجات برگدار
• لبنیات مثل شیر و ماست
• کلم بروکلی
• روغن سویا
کل مطالب بالا رو در یک جدول ثبت میکنم تا در مواقع لزوم راحت تر بتونید از اون استفاده کنید.
• سبزیجات برگدار
• لبنیات مثل شیر و ماست
• کلم بروکلی
• روغن سویا
کل مطالب بالا رو در یک جدول ثبت میکنم تا در مواقع لزوم راحت تر بتونید از اون استفاده کنید.
البته منابع غیر حیوانی تأمین ویتامین ها رو برای دوستانی که گیاه خوار هستند قید می کنم:
نوع ویتامین
|
عملکرد
|
منابع غیر حیوانی
|
ویتامینA
(بتاکاروتن)
|
سلامتی پوست، دندان ومو، سوخت وساز پروتئین،تقویت سیستم ایمنی، تولید مثل
|
اسفناج، گوجه، هویچ، سیب زمینی، شاهی آبی، گرمک، سبزیجات با برگهای سبز، کدو
|
ویتامین B1
(تیامین)
|
عملکرد درست مغز و مخصوصاً حافظه، تولید انرژی از کربوهیدرات ها
|
عدس، نخودفرنگی، برنج سبوسدار، اسفناج، گل کلم، غلات سبوسدار، آجیل، دانهها، شاهی آبی، مارچوبه
|
ویتامین B2
(ریبوفلاوین)
|
پوست و مو و ناخنهای سالم، چشمهای سالم و تولید انرژی از غذا
|
غلات سبوسدار، سبزیجات برگ دار پخته شده، قارچ، بادام، براکلی، اسفناج، مارچوبه
|
ویتامین B3
(نیاسین)
|
سیستم عصبی و سیستم گوارشی، سوخت و ساز درست پروتئین، تنظیم قند و کلسترول خون، پوست سالم و عملکرد درست مغز
|
عدس، مارچوبه، سبوس گندم، آجیل، تخم آفتاب گردان، برنج سبوسدار و سبزیجات سبزرنگ
|
ویتامین B5
(اسیدپانتوتنیک)
|
تولید انرژی از غذا، مو و پوست و سیستم عصبی سالم، تولید هرمونهای ضد اضطراب و ضد التهاب
|
براکلی، عدس، نخودفرنگی، سیب زمینی، قارچ و آووکادو
|
ویتامین B6
(پیریدوکسینPyridoxine)
|
تولید سلولهای قرمز، سیستم عصبی سالم، عملکرد جنسی و حاملگی سالم، جلوگیری از سرطان سینه و پروستات
|
سیب زمینی، موز، اسفناج، آووکادو، نخودفرنگی، برنج سبوسدار، سبوس گندم، ملاس سیاه
|
B 12
|
تولید سلولهای قرمز، رشد کودکان، سیستم عصبی سالم، تولید انرژی، تولید سلولی
|
ه مقدار بسیار کم در تخم آفتاب گردان، بادام زمینی، سبوس خام گندم، اشنۀ دریایی، موز
|
C
|
دندانها، استخوانها، عضلات و پیها، رگهای خونی، غدۀ
تیروئید، غدۀ آدرنال، مصونیت در برابر رادیکالهای آزاد و مواد سمی و تولید
نوعی هرمون لازم برای حفظ سلامتی سیستم عصبی
|
تمام میوهجات و سبزیجات تازه و مخصوصاً: مرکبات، توت فرنگی، سیب، کلم، گوجه فرنگی، شلغم، فلفل دلمه سبز
|
D
|
دندانها و استخوانها، تقویت سیستم ایمنی، محافظت در
برابر بیماریهایی که خود سیستم ایمنی به وجود میآورد(autoimmune)، تنظیم
قند خون، جلوگیری از فشار خون بالا، جلوگیری از سرطان، کمک به جذب کلسیم و
فسفر
|
نور خورشید، قارچ، تخم آفتاب گردان، بذرهای جوانه زده
|
E
|
تولید سلولهای قرمز و گردش درست خون، محافظت در برابر رادیکالهای آزاد، کمک به استفادۀ درست از اکسیژن در بدن
|
روغن زیتون، بادام، اسفناج، هویچ، آووکادو، تمام سبزیجات با برگهای سبز، دانهها (جوانه زده یا نزده)، آجیل، غلات سبوسدار
|
اسید فولیک
(Folic Acid)
|
تولید همۀ سلولها از جمله سلولهای قرمز، تولید
فرستندههای عصبی که خلق و خو و خواب را تنظیم میکنند، رشد عصبی جنین در
ماههای اول بارداری، رشد مناسب
|
عدس، نخود، مارچوبه، اسفناج، براکلی، چغندر، پرتقال
|
K
|
لخته شدن مناسب خون، استخوانبندی مناسب و عملکرد درست کبد
|
روغن سویا، روغن زیتون، براکلی، نخودفرنگی، کلم خام، گل
کلم، اسفناج خام، کاهوهای سبز تیره رنگ، جعفری، شاهی آبی، یونجه، کتنجک
(اشنۀ دریایی)
|
No comments:
Post a Comment